Barn växer och utvecklas hela tiden, vilket betyder att de behöver säkra möbler som är anpassade för deras behov. Oavsett vilken inredningsstil som du har kan du hitta barnmöbler som passar hemmets övriga stil. Eftersom barn växer snabbt är det också möjligt att fynda begagnade möbler till barn i bra kvalitet. Du hittar dem på loppmarknader eller på nätet i exempelvis Facebook-grupper eller på köpsidor som Tradera eller Blocket. Ibland kan du ha tur att hitta helt nya möbler på dessa sidor tack vare att någon har köpt fel färg eller ångrat sitt inköp och hellre vill sälja än att byta varan.

Inred rummet

Tänk på vad barnet behöver när du inreder. Du kan titta i inredningstidningar för stilinspiration men även fundera över vad som lämpar sig för ditt barn. Tycker barnet om att rita kanske ett skrivbord med plats för pennor, papper och block är bättre att satsa på än en myshörna med fåtölj. Gillar barnet att krypa upp och lyssna på sagor är kanske just en fåtölj där ni båda får plats den rätta lösningen. Backar undersängen skapar plats och ger mer golvyta för lek. Dessutom når barnet leksaker och böcker om de inte ställs på vägghyllor och i bokhyllor.

Säkerhet och trygghet

Prydnadssaker eller prylar som inte används dagligen kan få plats i bokhyllor och bli fina stilleben. Även barn tycker om att ha det fint runt omkring sig och om barnen får vara med att bestämma färger kommer de med stor sannolikhet att trivas bättre. Tänk på att fästa bokhyllor i väggen eftersom barn klättrar och du såklart vill undvika olyckor. Något annat som kan få barnen mer trygga är en nattlampa. De finns i olika utföranden och färger och hos flera modeller är det möjligt att ändra ljusstyrkan.Lamporna stör inte barnens nattsömn utan skapar ett tryggt svagt ljussken.